Varukorg
Antal biljetter: 0
Summa: 0 SEK
 
Steg 1
Steg 2
Steg 3
Steg 4
hjälp    
Nyköpings Teater Onum
- Live på bio - Cavalleria Rusticana / Pajazzo 30/5, - Repris från Meteropolitan
- 2021-05-30 15:00
Nyköpings Teater.Onum Biljetter finnsOnumrerade Rullstolsplatser Biljetter finns

Information
 

Föreställningens längd: 2tim 50min, inkl paus (inga intervjuer i pausen)

Sedan den första sammanslagna föreställningen av operorna 1893 har Pietro Mascagnis Cavalleria Rusticana (1890) och Ruggero Leoncavallos Pajazzo (Pagliacci) (1892), skrivna med bara två års mellanrum, nästan alltid presenterats som en gemensam föreställning, kärleksfullt kallad Cav/Pag av operaproffsen. De båda korta operorna skildrar ett ödmjukt syditalienskt arbetarklassamhälle under en romersk-katolsk festdag, och båda handlar om kärlekstrianglar som blir våldsamma och dödliga. Det uppriktiga, intensiva, snabba musikaliska språket i dessa turbulenta berättelser, som utspelas i vanliga människors värld, hjälpte till att skapa den kortlivade, men väldigt populära och oändligt inflytelserika operastilen som kallades verismo.

David McVicar regisserar denna populära dubbelopera, med Marcelo Álvarez i båda de ledande tenor-rollerna. Först ut som den förhärdade förföraren Turiddu och sedan som clownen Canio.

Eva-Maria Westbroek gör rollen som Santuzza, den övergivna kvinnan i centrum av Cavalleria Rusticana, med Željko Lucic som den chevalereske Alfio. Patricia Racette spelar Canios olycksaliga fru Nedda i Pajazzo, med George Gagnidze som Tonio. Mets chefdirigent Fabio Luisi leder båda operorna.

Föreställningen är inspelad på The Met 2015.

Dirigent: Fabio Luisi

I rollerna: Eva-Maria Westbroek (Santuzza), Patricia Racette (Nedda), Marcelo Álvarez Turiddu/Canio), George Gagnidze (Alfio/Tonio)

Svenskt textVälj Sektion    
Nyköpings Teater.Onum
Onumrerat
Onumrerade Rullstolsplatser
Onumrerat