Varukorg
Antal biljetter: 0
Summa: 0 SEK
 
Steg 1
Steg 2
Steg 3
Steg 4
hjälp
Sandvikens Kyrka, Sandvikens Kyrka
- Mozart Forever, Med Sandvikens Symfoniorkester
- 2019-11-10 18:00


Antal Pris Biljettyp

 
Information
 
Wolfgang Amadeus Mozart, född 27 januari 1756 i Salzburg, död 5 december 1791 i Wien, låter oss denna kväll lyssna till musik för symfoniorkester, sopran samt pianosolist. Ni kommer att få njuta av musik ur Trollflöjten, nämligen overtyren. 
 
På det kommer Mozarts Pianokonsert No. 24 C-moll. Man anar ett stort släktskap med Beethoven i denna konsert, som dessutom har den största orkesterbesättningen av hans pianokonserter. Pianosolist är här Stellan Alneberg.
 
Exultate jubilate räknas som ett av de mest krävande och populära sångpartierna som finns för koloratursopraner. Här lyssnar vi till Kristina Elfversson.
 
Symfoni No. 40 g-moll komponerad av Wolfgang Amadeus Mozart år 1788. Inte minst huvudtemat i första satsen är välkänt. Den kallas allmänt Stora g-mollsymfonin till skillnad från Symfoni No. 25 g-moll, Lilla g-mollsymfonin.
 
Kristina Elfversson
Sopranen Kristina Elfversson, född och uppvuxen i Söderhamn, har en gedigen erfarenhet av musik- och sångstudier såväl i Sverige som utomlands. Hon har bott både i Italien och senast 5 år i Berlin där hon bland annat sjungit vid Deutsche Opera samt i Radiokören i Berlin. Sedan några år är hon tillbaka i sin hemstad Söderhamn och jobbar där som sångpedagog vid Kulturskolan. 
 
Stellan Alneberg
Stellan Alneberg är uppvuxen i Valbo. Han har bedrivit huvudsakliga musikstudier i piano, dirigering och repetitör vid Malmö Musikhögskola. Han har gjort ett stort antal romans- och operakonserter med olika sångare. Han har också dirigerat flera operor, operetter och musicaler. Han är medlem i Gavle Kammartrio. Han innehar nu en tjänst som pedagog vid Kulturskolan i Uppsala samt arbetar som instuderare, främst med sångare.