Varukorg
Antal biljetter: 0
Summa: 0 SEK
 
Steg 1
Steg 2
Steg 3
Steg 4
hjälp
Musikverket - Entré Musikverket, Musikverket
- Sara Parkman, med Hiertekören
- 2020-03-07 19:00


Antal Pris Biljettyp

 
Information
 
Vi är så glada över att presentera Sara Parkman som en av våra akter i vår!
Lördag den 7 mars kommer hon till Kulturcentrum och med sig på scen har hon, förutom sitt band, även Sandvikenbaserade Hiertekören.


Sara Parkman är en av Sveriges viktigaste unga folkmusiker av i dag. 2016 släpptes det kritikerrosade debutalbumet "Sara Parkmans skog" där musiken beskrevs som en väv av poesi, grusvägar, 80-talssynthar, skogsdrömmar och flödande fioler. 2017 skapade hon tillsammans med Samantha Ohlanders albumet och föreställningen "Matriarkerna", och hon har skrivit och turnerat med Riksteaterns hyllade föreställningar "Nationalparken" och "Fäboland" och dessutom sommarpratat i P1.


Sara Parkmans andra soloalbum är titulerat "Vesper" efter det latinska ordet för ”bön vid aftonstjärnan”. Med dessa låtar vill Sara Parkman hålla heligheten i handen och låta oss vara trygga i mörkrets ovisshet. Det är ett album som handlar om inre rum, tvivel och det radikala i att tro på någonting. Vad finner vi när vi rotar i det egna arven, och förstår att det inte går att vara kulturellt neutral? Genom Vesper gräver Sara där hon och hennes förmödrar och färder stått - nära kyrkan. Kristendomen har funnits i släkten Parkman sedan flera generationer tillbaka, på samma sätt som socialismen funnits där. Vesper är träiga polskor på fioler, hallelujakörer, distade orglar, skam och högmod, vredesmod och ångestvrål. En lovsång till mänskans behov av helighet.

Med sig på scen kommer vi även se Hiertekören - kyrkokör från Sandviken som bildades 1885 och har sjungit oavbrutet sen dess.

Vi startar kvällen med förmingel i foajén vid Musikverket.
Välkommen till en magisk kväll på Kulturcentrum!


Sara Parkman med Hiertekören
7/3 kl 20:00 Musikverket, Kulturcentrum
Förmingel i foajén vid Musikverket från kl 19
Entré: 175 kr