Varukorg
Antal biljetter: 0
Summa: 0 SEK
 
Steg 1
Steg 2
Steg 3
Steg 4
hjälp
Restaurang Bolaget - Entré Bolaget, Restaurang Bolaget
- Bolaget live!, LionDub går Cornelis
- 2020-10-17 21:30


Antal Pris Biljettyp

 
Information
 

Bolaget har öppet från kl. 18.00

Det kommer vara bordsplacering i restaurangen. Bordsplaceringen sker automatiskt när man köper biljetter. Om man däremot vill sitta med någon som inte är inräknad i er bokning så kan ni meddela oss på 026-279700 eller folketshus@sandvikenfh.se 


LionDub är niomanna reggaebandet ifrån Gävle/Sandviken som sedan mer än ett decennium tillbaka är väl etablerade på den svenska reggaescenen. Sångaren och frontmannen Peter Ekengren är dock ifrån Uppsala och är även känd som en av ledarna för den fantastiska Kören Afro.

LionDub har vid flera tillfällen besökt Sandviken och deras spelningar har varit välbesökta och omtyckta inte minst av lokalpressen. LionDubs musik är en skön blandning av Roots Reggae (UK style) och Lovers Rock. Bandet är känt för sin spelglädje och professionalism vid deras liveframträdanden men också för sitt tighta sound och en blåssektion av världsklass.

Jämfört med tidigare år då bandet framförallt spelat sina egna låtar på engelska kommer bandet i år även med nya reggaetolkningar på svenska ifrån en av Sveriges genom tiderna största skalder nämligen Cornelis Vreeswijk. Texten är på svenska och känns igen av de flesta men musiken är i skön baktakt med LionDubs karakteristiska reggaesound. Det hela började för några år sedan då Cornelis Vreeswijk sällskapet i Stockholm frågade LionDub om de kunde tänka sig att tolka några låtar ur Cornelis låtskatt. Efter bejublade och kritikerrosade spelningar vid Cornelis dagen på Mosebacke och Rival i Stockholm de senaste somrarna har nu bandet spelat in ett album med sina tolkningar - LionDub går Cornelis. 

Begränsat antal platser. Vi tar ansvar! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vid sjukdomssymtom, vänligen avstå besök.